Bedankt juf! Bedankt meester!

Heb je een winkel of een webshop?

Over Liezelijn

Mijn naam is Lies. Mama van 4 + 1. Samen met mijn 4 kindjes woon ik in Brasschaat. Overdag kan je me vinden in mijn atelier in Mechelen. In het huis waar mijn vriend met zijn dochter woont. Om de week woon ik samen met mijn vriend en ons zoontje Marcel in Mechelen. Een (te) gekke situatie!

In 2013 is Liezelijn geboren. Mijn alter-ego. Liezelijn komt van Lies & lijn. Kort samengevat, mijn stijl. Eenvoud. Oorspronkelijk met het idee van volledig voor illustratie en grafisch ontwerp te gaan. Maar de eerste verjaardag van Emiel besliste daar anders over. 2013 is het jaar van de allereerste verjaardagskroon.

In 2019 besloot ik om te springen, mijn droom achterna en mijn leven volledig op zijn kop te zetten. Ik kreeg op dat moment veel tegenwind van mijn omgeving. Een alleenstaande mama van drie die haar vaste job in het onderwijs opzegt… 

Maar hoe kon ik weten dat het een slecht idee zou zijn als ik het niet eens zou proberen? En hoe zou ik het tegendeel bewijzen zonder te springen? Hoe meer er werd aangeraden van het niet te doen hoe harder het begon te kriebelen om het wél te doen. Dus ik sprong! Ik sprong in het niet zo onbekende aangezien Liezelijn al een paar jaar mijn bijberoep was.

Vanaf die bewuste dag is Liezelijn niet langer een hobby. Maar wel iets waarmee ik mijn gezin zou onderhouden. En net dat was de grootste angst van mijn omgeving. Wat ik uiteraard begreep maar wat me niet tegen hield om er kei hard voor te gaan. Zo ben ik altijd geweest en zo zal ik altijd zijn. Dromen zijn er om waar te maken, om na te jagen… Durf te dromen en durf te springen. Je leeft maar 1 keer. Grijp dat leven, die kans, met beide handen!

Als ik even stil sta bij de afgelopen tijd kan ik zeggen dat ik het opnieuw zou doen! Zonder twijfel! Ik ben zo tevreden over waar ik momenteel sta, en nog meer benieuwd naar wat nog komen zal… En mijn omgeving? Die is intussen bijgedraaid en gelooft meer dan ooit in de toekomst van Liezelijn.

“De kunst van het leven is niet te snel content te zijn met wat je hebt. Want hoe kan het anders ooit beter worden.” (Griet op de Beeck)

Lie(f)s!

Lies